Menu

 

Starters

  Euro
   
Russian Solyanka 6,40
Eastern European Stew, based on tomatoes. With peppers, onions, salami, pickles…
An absolute classic on any GDR menu. Very rich soup garnished with sour cream.
 
Ragout Fin 6,60
Chicken purée in a delicate Béchamel sauce, covered with melted cheese. Served with a slice of lemon and toast. For the ultimate taste sensation add Dresden Style Worcestershire Sauce.  
Small Salad 7,60
Seasonal vegetables and lettuce. Served with bread and seasoned with our very own grapefruit dressing. Olive oil and vinegar also available.  

Main Courses

  Euro
   
Fried Potatoes and Sunny Side Up Eggs 10,20
Simple and tasty!  
Tomato Spaghetti with Diced Sausage and Grated Cheese 10,20
This is a delicacy from GDR times. The succulent lean beef sausage used for this dish consists of pork, garlic, mustard seed, nutmeg, cardamom and water. The fresh taste of tomatoes and fried sausage on pasta, combined with our homely atmosphere, makes this an unforgettable meal. Grated cheese served on top.
A vegetarian option is available.
 
Farmer's Breakfast - Classic 12,60
A three-egg omelet filled with fried potatoes, diced sausage and ham. Naturally accompanied by pickles. A vegetarian option is available.  
Schnitzel - Classic 14,20
Another typically German dish: Thinned pork meat, coated in breadcrumbs and pan-fried. Served with our homemade potato quiche.  

Seasonal Dishes

  Euro
   
Kalbshaxen-Sülze 12,80
Haxe klassisch in einem Weißweinfond gekocht, dazu Karotten, Zwiebeln und saure Gurken. Die schnittfeste Masse wird mit einer Bärlauch-Meerrettich-Mayonnaise und Bratkartoffeln gereicht.  
Feldsalat mit Geflügelleber 13,80
Der Salat ist auch als „Mäuseöhrchen“-Salat bekannt, darauf kommt die rosa gebratene Leber. Dazu gibt es eingelegte Gelbe Beete und eine selbstgemachte Zwiebelmarmelade sowie Brot.  
Kürbis-Ziegenkäse-Kuchen - vegetarian 13,80
Dieser herzhafte Kuchen aus Hokkaido-Kürbis und Bio-Ziegenkäse wird lauwarm mit einer kleinen Salatbeilage kredenzt.  
Tomatenspaghetti mit Ziegenkäse - vegetarian 14,20
Unser Klassiker in vegetarischer Form mit Bio-Ziegenkäse. Aber weil das alleine zu langweilig wäre, geben wir noch gegrillte Birne, Paprika und Spinat hinzu.  
Gebratener Blumenkohl - vegan 14,80
Blanchiert und angebraten, auf lauwarmen Linsen mit Apfel und Staudensellerie serviert. Dazu gibt es Gelbe Bete-Ketchup und Salsa Verde.  
Bärlauch-Risotto - vegetarian 15,40
Der Klassiker der norditalienischen Küche wird von uns mit der sogenannten „Hexenzwiebel“ sublimiert. Spinat, Kirschtomaten und Schafskäse vollenden diese vegetarische Kost.  
Lammhaxe 18,80
Eingelegt in Rosmarin, Thymian und Knoblauch und Sous-vide gegart damit sie schön zart wird. Eingebettet wird das Ganze in Pastinaken-Kartoffelpüree und grünen Bohnen mit Chili-Butter-Topping. Das Warten lohnt sich.  
Medaillons vom Wildschweinrücken mit Bärlauchbutter 19,60
Als Beilage gibt es lauwarme Senflinsen mit Apfel und Staudensellerie und dazu gebratenen Blumenkohl.  

Fish

In order to adjust our menu according to season and to keep it somewhat sustainable we have decided move the fish section to our daily menu.
Ask your waiter if any fish has been caught today!

Desserts

  Euro
mit selbstgemachtem Ragout aus Waldfrüchten  
Dessertwein - Muscaris – Beerenauslese auf Eis 0,1l 3,80
Weingut Peter Stapf, Pfalz
Die flüssige Nachspeise oder auch zum Dessert ein guter Begleiter.
 
Crème Brûlée 7,20
mit selbst gekochtem Apfelkompott  
Käsekuchen 7,20

We provide more choices on our daily menu!
All our dishes are being freshly prepared in our kitchen.
Our prices include 19% sales tax. Tips are not included in our prices.
Half portions are being charged ¾ of the original price.
For the change of sides you will be charged 1€.
Bon Appetite!